pondelok 15. decembra 2014

Skladanie kociek podľa obrázkov

Angličtina hrou


Špeciálna hra pre tie detičky, čo radi skladajú kocky, teda aj pre môjho malého staviteľa. Tiež sa vďaka tejto hre môžete učiť po anglicky.


Čo je nám treba? Kocky rôznych farieb a tvarov, papier, farbičky a chuť sa hrať :)

Kocky si poskladajte na papier a obkreslite, aby vám vytvorili rôzne tvary - auto, domček, slniečko... Obkreslujte s dieťaťom, aspoň sa bude tešiť, že hru vytvára s vami, tiež nech si kocky na papieri vymaľuje samé.

Vždy pred hrou si vysvetlíme pravidlá a používame jednoduché frázy.

Čo sa naučíme:

  • Farby - blue (modrá), red (červená), yellow (žltá), white (biela), green (zelená), orange (oranžová) a iné, keď máte aj inej farby kocky
  • Tvary - cube (kocka), triangle (trojuholník), rectangle (obdĺžnik), cylinder (válec), cuboid (kváder)
  • Zdvorilostné frázy - Here you are (Nech sa páči), Thank you (Ďakujem), No thanks (Nie, ďakujem), Niet za čo (You're welcome)
  • Frázy, keď niečo chceme alebo potrebujeme - Please give me... (Prosím podaj mi...), What do you need? (Čo potrebuješ?), Do you need this...? (Potrebuješ toto...?)
  • Výtvory a ostatné frázy - This is the sun. (Toto je slnko). The sun is shining. (Slnko svieti.) There is a dog in the park. (V parku je pes). The car is on the road. (Auto je na ceste). The fish swims in the sea. (Ryba pláva v mori).
Vláčik s vagónikom v akcii

Rybička pláva predsa v mori, takže modré okolo je to more :)

Tu sme si do domčeka namaľovali aj ľudí :)

Čo je skvelé na tejto hre je, že sa môžete hrať, koľko len chcete, vymýšľať si, čo len chcete, a zároveň sa učíte angličtinu :)



Krásne hranie a učenie sa zároveň !


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára